Film "Hej Krišna"

Letos v červenci na Džanmáštamí měl v Indii premiéru nový animovaný film "Krishna aur Kans". Celosvětová premiéra filmu proběhla začátkem srpna pod názvem "Hey Krishna" (Hej Krišna). Nrsimhananda Prabhu, ředitel ISKCON televizní společnosti v Los Angeles (ITV), publikoval následující zprávu:





30. července 2012 — LOS ANGELES, CALIFORNIE, USA (SUN) — Je jen několik dní po uvedení stereoskopického 3-D animovaného filmu “Hej Krišna” od Reliance Entertainment, který byl natočen podle knihy Krišna od Šríly Prabhupády. V médiích je již intenzivní rozruch, někteří připisují zásluhy Šrílovi Prabhupádovi za popularizaci a propagaci Krišnových zábav. Jste-li ve městě, kde se film uvádí od 3. srpna, prosím informujte o tom vaši kongregaci a přátele všemi možnými prostředky. Vysoká návštěvnost povzbudí Reliance k financování dalšího filmu o Krišnovi – návrh již mají na stole. Producent, Ashish A.K. je neochvějný vaišnava, který chápe naléhavost popularizace vědomí Krišny. Zaslouží si nadšenou masivní podporu. Děkuji. Hare Krišna.

Váš Nrsimhananda dás

Následuje článek z webu Stereo3dChannel.blogspot.com:


Hej Krišna“ bude celosvětově uveden letos v srpnu

V indické animaci je konečně vše připraveno překročit milníky. Hej Krišna, první indický stereoskopický celovečerní animovaný film je ve své průkopnické kvalitě připraven k uvedení na celém světě s největším počtem tiskovin mezi indickými animovanými filmy vůbec. Úprava celosvětového vydání bude v 3D stereoskopickém formátu.

Čtyři roky rozsáhlého výzkumu inspirovaného knihou Krišna Jeho Svatosti Šríly A.Č. Bhaktivédánty Svámího Prabhupády daly filmu jeho konečnou podobu.  Krišna je největší postavou indické tradice, která téměř před padesáti lety podnítila hnutí Hare Krišna.

Pro miliony lidí, následovníků Krišny, lidí indického původu a lidí po celém světě, ntento film podává příběh Krišny před jeho narozením  až do věku 10 letJe to příběh Krišny, předurčeného dítěte, které se narodilo jako nepřítel  brutálního krále Kansy,  který  trýznil království svou nemilosrdnou vládou. Krišna vyrůstal jako zlobivý vtipálek a od útlého věku ukazoval svoji chrabrost a sílu na strašných démonech, které posílal Kansa, jehož frustrace rostla po  každém smrtícím zápase  z nichž  Krišna vychází  oslavován jako skutečný hrdina mezi svým lidem. Po letech marných snah o odstranění svého nepřítele byl Kansa nakonec přinucen pozvat Krišnurozhodujícímu  zápasu v koloseu, kde  masivní dav bez dechu sleduje konečný střet mezi dobrem a zlem.

Generální ředitel Reliance Entertainment Sanjeev Lamba říká: "Hej Krišna je první vydaný indický animovaný film v 3D a je jisté, že přivede společně rodiny do kin letos na DžanmáštamíJe to strhující příběh založený na počátečním období života Pána Krišny a vítězství dobra nad zlem. Jsme velmi nadšeni tím, že Hej Krišna“ příjde do kin 3. srpna a doufáme, že přidá ještě více barev do svátečních oslav každé rodiny."

Hej Krišna má potenciál pozvednout indický animovaný průmysl směrem ke zlaté budoucnosti, na kterou dlouho čekal.

Celý film je dabován do angličtiny kvůli jeho mezinárodnímu vydání. Hudba filmu je jedním z jeho největších USP. Všech pět písní bylo nadabováno v angličtině. Velkolepé pozadí filmu skutečně znovu obnovilo kouzlo Krišnových časů a éru, která mu propůjčuje impozantní proporce.

Ashish S.K. ředitel Reliance Animation, který je také výkonným producentem filmu řekl: "Tvorba každého animovaného filmu trvá dlouho. Na přibližně dvouhodinovém filmu Hej Krišna pracovalo více než 1200 umělců. Vytvořit nejlepší celovečerní indický animovaný film z hlediska kvality animace a poutavého vyprávění nám trvalo asi pět a půl roku. Krišna je po generace největší postavou z Indie jak v Indii, tak i v zahraničí, která roste se svými příběhy. Bylo důležité ukázat tyto cenné příběhy nejautentičtějším způsobem pro současnost i pro budoucí generace. Také skutečnost, že Krišna je stejně drahý dětem i dospělým z něj dělá roztomilou postavu. Zatímco většina lidí pracuje na 3D platformě pro význačné filmy, my jsme poprvé při tvorbě Hej Krišna více využívali Adobe Flash, Photoshop, After Effects od Adobe a Storyboard Pro & Harmony od Toonboon. Tento film režírovaný Vikramem Veturi v němž je plno pestrých maleb, jehož každý obrázek byl vytvořen s velkou estetickou a uměleckou přesností. Mnohé by překvapilo, že tyto nástroje se mohou použít při tvorbě takového velkého mezinárodního kvalitního teatrálního filmu takového rozsahu.  “Hej Krišna” není nic míň než případová studie, která zůstane nesmrtelnou a poskytne životně důležitou cestu a také záchytný bod pro několik flešových a digitálních 2D studií na světě. Reliance Media Works film dále převedla z digitálního 2D do 3D stereoskopického formátu. Vysoká kvalita stereoskopického konversního procesu zajistila, že každá sekvence a scéna se publiku prezentuje jako velkolepý prvek umění. Jsme si jisti, že to dá publiku obohacující zážitek. Dovolte mi, abych vás ujistil, že jsme na křižovatce zlaté éry indické animace a že dobré časy pro animované filmy právě začaly."

Se svým podmanivým úsměvem a magickýma očima, již Krišna získal srdce publika, jak je vidět v promu. Nastal čas pro zlobivého vtipálka, aby získal srdce domácího i světového publika v celosvětovém vydání 3. srpna.

-----------------------------

Milí odhodlaní vaišnavové,

Příjměte prosím mé uctivé poklony, všechna sláva Šrílovi Prabhupádovi.
Brzy příjde obrovská příležitost! Buďte připraveni!

Světové vydání “Hej Krišny” 3. srpna - ve “většině hlavních městsvěta” Je to načasované na letošní Džanmáštamí. Je to první indický stereografický 3D animovaný film – a je zcela podle knihy “Krišna” od Šríly Prabhupády. Využijme této příležitosti mezinárodního vydání filmu za účelem maximálního rozdávání knihy „Krišna“ Šríly Prabhupády. Jsme lidé “kteří do toho jdou” ohledně Krišny; žijeme naplno podle očekávání! Jinak bude veřejnost dostávat knihy o Krišnovi od impersonalistů, májávádích.

Šríla Prabhupáda píše v předmluvě: "...čtením této jediné knihy Krišna, rozkvete láska k Bohu." Samozřejmě také děkuje George Harrisonovi za financování knihy. (Šjámasundar prabhu má veselou historku o tom, jak George nakonec souhlasil, napište mi, jestli vás to zajímá.)

Pro vaši informaci, již uvedená 2-D televizní série “Little Krishna” (od stejného producenta) je první nejoblíbenější dětskou show v Turecku! Je také velmi populární v Brazílii, Indonésii a jiných neočekávaných místech.  

(Pro ty, kteří vědí něco z historie "Malého Krišny," si mohou být jisti,že  tento animovaný film nemá nic společného s Panditem Madhu, který dal startovní kapitál pro televizní seriál (ne pro celovečerní film), ale opustil  projekt v časné fázi  jeho vývoje.)

Všechny chrámy ISKCONu mohou získat propagační plakáty a další příslušenství z Reliance. Pratik M. Shah zařídí, aby mohly být dodány. Spolu s těmito materiály, můžeme distribuovat objednací formuláře pro knihu "Krišna".

 „Když jste viděli film, nyní čtěte zbytek příběhu v knize „Krišna“

 “Když se vám líbí film, budete milovat knihu “Krišna”

 „Hej Krišna – film; “Krišna” - kniha – čtěte zbytek příběhu“

V Indii BBT vydala mnoho knih "Krišna" pro děti. Ty napsala a produkovala ve spolupráci s BBT Párvatí deví dásí. Kontaktujte Bhímu p., abyste získali výtisky, nemáte-li dostatek původních od  Šríly Prabhupády nebo pokud chcete obstarat  také pro rodiče malých dětí v této zkrácené podobě.

Film se promítal dvakrát pro mne, oddané v Juhu a Chowpatty, HH Radhanatha Svámího, atd. a dostal pětihvězdičkové hodnocení téměř od každého. Pokud film bude finančně úspěšný, výrobce bude schopen splnit svou touhu jako další udělat Krišnovy zábavy ve Dvárace. Pojďme jej podpořit v této touze popularizovat Krišnu všude po celém světě. Reliance tento první film dvakrát téměř zastavila kvůli rozpočtu. Máme zájem pomoci, aby film naplnil finanční očekávání. Čím více lidí se dozví o Krišnovi, tím více se jich obrátí na naše chrámy a budou chtít knihy, aby získali více informací.

Vaše zpětná vazba, vaše součinnost, kterou můžete nabídnout, je velmi důležitá, protože Reliance je ochotna úvěrově podporovat ISKCON, BBT, atd. ve filmu za předpokladu, že se budete podílet. Tento druh publicity je k nezaplacení, nemluvě o potenciálu v prodeji knih. Věnujte se prosím této jedinečné příležitosti a říkejte všem, koho potkáte o filmu "Hej Krišna" a knihách, podle kterých je zpracovaný. Kontaktujte Pratik Shaha (pratik.m.shah@relianceada.com), který vám může dát propagační materiály, odpovídat na otázky týkající se kin, atd.

Váš Nrsimhananda dás



- překlad z angličtiny: bh. Libor M.