ALCO-HELL - Alkoholové peklo

Vypít zapáchající jedovatou tekutinu, zbláznit se, začít hlasitě křičet, zhroutit se do bláta, upadnout do bezvědomí, vrátit se k vědomí po několika hodinách se strašnou bolestí hlavy a žaludkem naruby, zvracet bezmocně v agónii..., ano, toto je reklamou propagovaný moderní rituál sebemučení - alkoholismus.

Tento sebedestruktivní rituál změnil životy miliónů lidí na alkoholové peklo (v angličtině ALCO-HELL) jak ukazují následující statistiky:

Podle zprávy Světové zdravotnické organizace (WHO) vydané 11. února 2011, byla spotřeba alkoholu na jednoho člověka v roce 2005 6,1 litru. Informaci přinesl portál Economist.com.

Největší konzumenty alkoholu můžete najít v Evropě a v bývalých státech Sovětského svazu. Nejvíce alkoholu pijí Moldavané, jejich spotřeba představuje 18,2 litrů čistého alkoholu na jednu osobu za rok. Přičemž více než deset litrů z jejich spotřeby představuje podomácku vyrobený alkohol.

Hned na druhém místě jsou Češi. Za rok vypijeme v průměru o necelé dva litry alkoholu méně než Moldavané. Přesto je to neuvěřitelných 16,4 litru čistého alkoholu ročně! I Slováci patří mezi velké pijáky alkoholu se spotřebou 13,3 litru alkoholu ročně.

Podle WHO (Světové zdravotnické organizace) alkohol má na svědomí 2,5 milionů úmrtí ročně, což je více než úmrtí na AIDS a tuberkulózu.

V Rusku a bývalých sovětských zemích zemře jeden z pěti mužů na následky pití alkoholu.

WHO upozorňuje také na to, že téměř 30 procent z celkové světové produkce alkoholu představují podomácku vyrobené a pašované lihoviny.

Podle zprávy WHO počet úmrtí na nemoci spjaté s požíváním alkoholu roste celosvětově, a to zejména v zemích, kde zvyšující se příjmy zvyšují spotřebu alkoholu. Jedná se hlavně o hustě osídlené země Jižní Afriky, Asie a Indie. Oproti tomu je spotřeba alkoholu nízká v zemích severní a subsaharské Afriky, kde žije mnoho muslimů, kteří mají pití alkoholu zakázáno náboženstvím.

- Zdroj: nova.cz, 15.2.2011

Adolf Hitler propagoval: "Když budete dostatečně dlouho opakovat dostatečně velkou lež, lidé tomu začnou věřit." Lidé vědí, že pití alkoholu zabíjí je samotné i ostatní, přesto s tím však pokračují a bezmocně zůstávají obětí falešné propagandy. Zůstávají zaslepeni vůči utrpení, které jim pití alkoholu přináší a pokračují v pití uchváceni vidinou, že jednoho dne přijde trvalá vytoužená radost a uspokojení.

Alkohol je pro nervový systém jed. Díky tomu, že se dokáže smísit jak s vodou, tak i s tukem, proniká do nervových buněk. Člověk se může stát chronickým alkoholikem i bez toho, aby vykazoval nějaké symptomy opilosti. Alkoholismus může začít jednoduchým společenským připíjením. Lidé jsou však naivní, stačí jim reklama, trochu nátlaku okolí a průměrný člověk je ochoten udělat prakticky cokoliv.

Konečná forma intoxikace

Někteří z nás jsme se sice nestali obětí intoxikace, přesto však moudřejší lidé mají touhu zažívat vyšší úroveň vzrušení a požitku než nám intoxikace falešně slibuje. Tato touha být intoxikován pocitem štěstí vychází z naší duchovní podstaty. V našem původním čistém stavu existence, v duchovním světě, my jako duše, jsme intoxikováni láskou k Bohu a žijeme ve věčném štěstí nehledíce na nic jiného, než na našeho milovaného Pána. Není udivující, že Šrímad Bhágavatam (11.13.36) přirovnává čistého oddaného k intoxikované osobě:

"Stejně jako opilec si nevšímá, jestli má oblečen kabát nebo tričko, podobně ten, kdo je dokonale seberealizován a dosáhl své věčné totožnosti, si nevšímá jestli jeho dočasné tělo sedí nebo stojí. Skutečně, vůlí Boha si seberealizovaná duše toho nevšímá, podobně jako opilec si nevšímá stavu svého oblečení."

Všichni můžeme zažít toto duchovní opojení zpíváním bhadžanů a kírtanů, jak již řada lidí dělá. Zpívání Hare Krišna mahámantry:

Hare Krišna Hare Krišna 
Krišna Krišna Hare Hare
Hare Ráma Hare Ráma 
Ráma Ráma Hare Hare

přináší tolik radosti, že i opilci závislí na alkoholu se mohou velice rychle zbavit závislosti pravidelným zpíváním této mantry.

Pojďme vysvobodit sebe i ostatní od podvodných slibů, že nás alkohol povznese vysoko...Místo toho "zůstaňme nahoře navždy" obnovením naší původní duchovní radosti.

- článek připravil: Priya-kírti dás, kontakt: vandeham "zavinac" gmail.com