Duchovní jména

Proč duchovní jména?

Někdo by se mohl ptát, co je na jménu tak důležitého? Jména jsou naše identifikační okna do světa. Jsou naším znakem nebo jinými slovy logem. Podle všech védských písem, může jméno osoby ovlivnit mnohé z jeho osobnosti, 
charakteru, spirituality a růstu. Vibrace způsobené častým oslovením osoby jejím jménem, jistě ovlivňuje jak oslovujícího, tak oslovovaného.

Pokud se jméno osoby vztahuje k Božstvu, pak je vzor chování jmenované osoby mnohem lepší, než by se dalo očekávat. Vyslovení takového jména s láskyplným srdcem vyvolá Božské vibrace a vytváří pozitivní energii. To je důvod proč byli lidé v dávných dobách zvyklí pojmenovávat své děti jedním nebo více
jmény Boha nebo Jeho energií.

Jedním z prvních slov, které se dítě naučí, je jeho vlastní jméno. Pokud je to tedy Božské jméno, přináší vše příznivé. Časté oslovení osoby tímto specifickým jménem, fonetické vibrace také zvyšují úroveň vztahu mezi oslovujícím a osloveným! Proto je jméno, které člověku dáme, velmi důležité.

Prosím, pojmenovávejte své milované děti nejvhodnějšími jmény, která s nimi budou pozitivním způsobem růst.

Tato duchovní jména dostávají také oddaní Krišny v Hnutí Hare Krišna při zasvěcení od duchovního mistra. Při zasvěcení žák slibuje, že bude po zbytek života dodržovat minimální duchovní standardy:
- každý den zpívat šestnáct kol Hare Krišna mahámantry na růženci
- dodržovat čtyři usměrňující zásady:
     1) žádné jedení masa, ryba vajec
     2) žádné omamné látky
     3) žádný hazard
     4) žádný nedovolený sex

Na stránce www.spiritualvedicnames.com je publikováno 29160 védských jmen spolu se stručným popisem jejich duchovního významu. Jedná se o největší kolekci duchovních jmen na světě. 

----------------------

Členové Mezinárodní společnosti pro vědomí Krišny (Hnutí Hare Krišna), dostávají při zasvěcení od duchovního mistra duchovní jména Pána Krišny nebo Jeho oddaných ve spojení se slovem dása (ženy dásí), což znamená "služebník". Například jméno Krišna dása znamená "služebník Krišny".