Mezináboženský týden


Společnost pro mezináboženský dialog, o.s. pořádá od 18. do 27. listopadu Mezináboženský týden, určený pro společné setkávání věřících různých náboženských tradic, ale také k jejich setkávání s veřejností.
Cílem je alespoň tento jeden týden v roce věnovat intenzivnímu setkávání a poznávání nových přátel z jiných náboženských směrů, jejich náboženských zvyklostí, víry i stylu běžného života. Hnutí Hare Krišna, které je tradičním partnerem mezináboženského dialogu otevírá nejen tento týden své dveře zájemcům z celého spektra vztahů mezi Bohem a člověkem k návštěvě některého z našich středisek.

Programy spojené s náboženskými obřady probíhají v našich střediscích každý den, od časného rána až do večera.
Kdokoliv, kdo by se rád zúčastnil těchto obřadů, meditací nebo se seznámil s běžným životem oddaných Krišny, si může přijít na vlastní kůži vyzkoušet, že Bůh je jen jeden a že rozumí upřímné modlitbě, ať se rozléhá mešitou, kostelem, chrámem či posvátným hájem.
Program pro veřejnost se koná v neděli od 14 hodin v Centru pro védská studia v Lužcích u Berouna, na farmě Krišnův dvůr v Městečku u Benešova, v kazatelském centru Prabhupád Bhavan v Brně a v Náma Hatta centru Čakra Lutotín a každou středu v Góvindě v Soukenické a čtvrtek Na hrázi. (bližší informace o jednotlivých střediscích najdete na www.harekrsna.cz)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Společnost pro mezináboženský dialog, o.s. (SMD) je sdružením zájemců o dialog světových náboženství, kteří mají zájem poznávat víru lidí z jiných náboženských tradic. Naším cílem je budovat vzájemný respekt a úctu k naší rozmanitosti a podporovat dialog a spolupráci mezi jednotlivými náboženskými skupinami v České republice. Naše práce se zaměřuje na práci v komunitách, abychom tak oslovili co nejširší spektrum lidí. Postupným budováním důvěry a úcty mezi lidmi různých věr chceme dosáhnout vytvoření lepšího obrazu o náboženství a věřících lidech v české společnosti. Proto také spolupracujeme se zahraničními partnerskými organizacemi, které se podobné práci věnují již řadu let.